Fotograaf in opleiding Simon W. De Schepper?

Geboren in Aalst in 1962 en sinds 1984 een inwoner van Brussel.
Ontdekt graag de wereld al reizend en door de ontmoeting met andere culturen stelt hij zich open en verwerft daardoor nieuwe inzichten.
Voelt zich een pelgrim, de eeuwige student, nooit de leraar.

Hoewel het leven op professioneel vlak dikwijls met deadlines werkt, zoekt deze fotograaf een nieuwe weg door het pad van verstilling te kiezen. Beelden die ertoe doen, die voelen, voeden en stelt zich daarbij de vraag wat de rituelen zijn van de moderne mens in de 21ste eeuw. Beeldrituelen die troosten in moeilijke tijden? Het leven van verlies en rouw heeft hem doen nadenken over hoe omgaan met verlies en rouw.  Een vorm te vinden die het dragelijker maakt door gebruik te maken van rituelen.  Stelt zich de vraag waar mensen de moed en de kracht vandaan halen om veerkrachtig te zijn in moeilijke tijden van het leven en observeert het leven meer en meer door een spirituele lens.

Door niet op zoek te gaan naar de ideale foto, maar net door het toelaten van een gevoel, weet hij een moment op te roepen van verbondenheid. Een beeld dat iets vertelt over onze ‘state of mind, mood and inner life’.

 

Na 5 jaar opleiding fotografie aan het CVO Brussel gaat de fotograaf een nieuwe uitdaging aan en volgt een nieuwe vorming bij Luca School of Arts – Narafi. Wil zich verder verdiepen in het maken van beelden en probeert de beelden te herinterpreteren met nieuwe inzichten.

 

Verder houdt Simon van een wandeling of vakantie in de natuur, goede en gezonde voeding, made in Belgium, ijscreme, een goed boek, cultuur, maar de laatste jaren meer en meer ook van stilte. Heeft veel verre reizen ondernomen in een vorig leven, maar uit bezorgdheid voor het klimaat zoekt de fotograaf het dichter bij huis en vindt zo de pareltjes in zijn nabije omgeving…

Tentoonstellingen

2022 – Carte de visite – Collectieve tentoonstelling van Brusselse kunstenaars – Espace Vanderborght

2021 – Grand Hospice – Silence between darkness and light – Portfolio eindwerk opleiding fotograaf

Prijzen

2e laureaat fotografieprijs Johan Van Steen in Bozar – Warm embraced by the light

Publicaties